fit.pl
2011-08-09 00:00
Udostępnij
Biszkopty pełnoziarniste
Biszkopty pełnoziarniste
Ilość porcji: 30 małych biszkoptów
Składniki:
- 60 g mąki pszennej pełnoziarnistej (1/2 szkl.)
- 45 g cukru brązowego (3 łyżki)
- 15 g cukru waniliowego (1 łyżka)
- 3 jajka
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z drugą połową cukru na sztywną pianę. Do żółtek dodać pianę oraz przesianą mąką, po czym połączyć składniki delikatnie mieszając. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżeczką niewielkie porcje ciasta i formować okrągłe ciasteczka rozprowadzając ciasto okrężnymi ruchami. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Dodane przez: JAW
Żródło: http://www.talerzzdrowia.pl/