fit.pl
2012-01-13 00:00
Udostępnij
Krem brokułowy
Krem brokułowy
Ilość porcji: 5-6
Składniki:
Bulion drobiowy (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, por, seler, liść laurowy,ziele angielskie, lubczyk, pieprz), 0,5kg świeżego brokułu, 2 czerstwe pszenne bułki
Przygotowanie:
Bulion z mięsa i warzyw gotować ok. 1,5 godz. Brokuł opłukać, podzielić na mniejsze części i wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować ok. 15 minut. Zupę przelać przez cedzak, warzywa zmiksować blenderem na jednolitą, gładką masę. Masę warzywną przelać ponownie do zupy i zagotować. W między czasie pokroić bułki na pół obsmażyć na patelni na oliwie, następnie posolić, aby pozostały kruche. Układać po kilka na talerzu zupy.
Dodane przez: jeremi2121
Żródło: http://www.ugotujka.pl/index.php/zupy/299-krem-brokulowy.html