fit.pl
2012-09-25 00:00
Udostępnij
 
 Sałatka śledziowo-ziemniaczana
Ilość porcji: -
Składniki:
1 opakowanie filetów śledziowych w sosie śmietanowym (400g), 2 jajka ugotowane na twardo, 4 ogórki konserwowe, 4 ziemniaki, 2 połówki konserwowej papryki czerwonej, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz, 1 łyżeczka natki z pietruszki .
dip z awokado
Przygotowanie:
Filety śledziowe wyjąć z sosu i pokroić na małe kawałki. Jaja i ogórki pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Paprykę odsączyć i pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i pozostałym sosie śmietanowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wierzch udekorować posiekaną natką z pietruszki.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL