fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Zupa z czarnych fasolek
zupa z czarnych fasolek
Ilość porcji: 1
Składniki:
2 lyżki oliwy z oliwek
2 łodygi selera naciowego
1 marchewka
1 mała czerwona cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
4 szklanki gotowego rosołu
2 puszki czarnych fasolek
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
pół puszki kukurydzy ( opcjonalnie )
sól morska i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj seler, marchewke, cebule i papryki ( wszystko pokrojone w kostkę ). Duś do miękkości - ok.8 min. Następnie dodaj czosnek i przyprawy.
Dodaj rosół, fasolki i pomidory. Zagotuj i zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj ok 20 min. Następnie użyj blendera ręcznego i zmiksuj wszystko. Dodaj kukurydzy, jeżeli lubisz. Podgotuj jeszcze przez 5 minut. Można serwować z odrobiną śmietany i kawałkami avocado.
Smacznego!
Dodane przez: kgrygo