Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

fit.pl
2016-06-30 00:00
Udostępnij
Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Ilość porcji: 2
Składniki:
- Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku
Przygotowanie:
Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.
Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.

Smacznego!
Dodane przez: