Sałatka z kaki i mozzarelli w dressingu z awokado

fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 

Sałatka z kaki i mozzarelli w dressingu z awokado
Ilość porcji: -
Składniki:
- rukola 
- 1 owoc kaki 
- 1 kulka mozzarelli light 
- kilka orzechów włoskich 
Dressing: 
- 1 awokado 
- kilka kropli soku z cytryny 
- 100 ml wody 
- 1 łyżka miodu
dip z awokado
Przygotowanie:
Na talerzu rozłożyć rukolę. Kaki obrać. Mozzarellę i kaki pokroić na cienkie plasterki i rozłożyć na rukoli. Posypać orzechami włoskimi. 
Dressing: awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Dolać 100 ml letniej wody, sok z cytryny oraz 1 łyżkę miodu. Dokładnie zmiksować blenderem. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Dodane przez: PomidoriBazylia