Książka znanej i cenionej autorki książek kulinarnych Hanny Szymanderskiej zawiera ponad 180 przepisów na pyszne i zdrowe dania z papryką. Warto je wykorzystać, póki jeszcze trwa paprykowy sezon.
Papryka jest jednym z warzyw o najwyższych wartościach odżywczych, zawiera najwięcej witaminy C, której nie traci podczas obróbki termicznej. Wzmacnia siły obronne organizmu, zawiera kwas foliowy niezbędny do wzrostu komórek, błonnik regulujący trawienie, potas - ważny w przemianie materii. Chroni też serce i układ krążenia. Stąd jej uprzywilejowane miejsce w wielu kuchniach świata. Szczególnie pożyteczna jest teraz jesienią, kiedy nasz organizm jest narażony na osłabienie i zimno.
Książka „Papryka. Przepisy na pyszne potrawy” to zbiór ponad 180 przepisów na najróżniejsze dania z papryką. Potrawy smaczne, kolorowe i nieskomplikowane.