Biszkopty pełnoziarniste | |
Ilość porcji: 30 małych biszkoptów | |
Składniki: - 60 g mąki pszennej pełnoziarnistej (1/2 szkl.) - 45 g cukru brązowego (3 łyżki) - 15 g cukru waniliowego (1 łyżka) - 3 jajka |
|
Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z drugą połową cukru na sztywną pianę. Do żółtek dodać pianę oraz przesianą mąką, po czym połączyć składniki delikatnie mieszając. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżeczką niewielkie porcje ciasta i formować okrągłe ciasteczka rozprowadzając ciasto okrężnymi ruchami. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C. |
|
Dodane przez: JAW | |
Żródło: http://www.talerzzdrowia.pl/ |