opakowanie Lasagne KNORR Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy KNORR 400 g mielonego mięsa cielęcego 300 g pieczarek 200 g żółtego sera 1 opakowanie kukurydzy w puszce 0,5 brokułu (ok. 250 g) 1 cebula (ok.80 g) Rama Culinesse do smażenia Tymianek Oregano
fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Kocia lasagne
Sos beszamelowy: * 3 łyżki mąki (ok.50 g) * 200 ml mleka * 80 ml oliwy z oliwek Do dekoracji: * 1 papryka (ok.80 g) * 1 pomidor (ok. 80 g) * kilka sztuk czarnych oliwek (ok. 25 g) Sposób przyrządzania: Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmaż zmielone mięso na Rama Culinesse, a następnie dodaj posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki, kukurydzę, oregano, tymianek. Do podsmażonych składników dodaj Sos w słoiku KNORR i gotuj jeszcze 5 minut. Oddzielnie przygotuj sos beszamelowy: na oliwie z oliwek podsmaż lekko mąkę, następnie stopniowo dodawaj mleko tak, aby sos nie był za gęsty. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian nieugotowane płaty makaronowe, sos mięsny, brokuły, paprykę i polewaj sosem beszamelowym. Czynność powtórz jeszcze raz. Na koniec kładziemy makaron, posypujemy startym serem i polewamy sosem beszamelowym. Gotową lasagne pozwól udekorować dziecku. Za pomocą papryki, pomidora i oliwek może ułożyć portret kota. Następnie wstawiamy lasagne do piekarnika ustawionego na 180° C, na około 25-30 minut.