fit.pl
2012-01-11 00:00
Udostępnij
Krem jaglany
Krem jaglany
Ilość porcji: 2
Składniki:
kasza jaglana, garść rodzynek, garść daktyli, 2 banany, mus gruszkowy/jabłkowy
Przygotowanie:
Daktyle,rodzynki oraz kaszę wymoczyć w wodzie (5-7 minut). Następnie przełożyć wszystko do gara, wlać wody (na 1 szklankę kaszy wlać 3 szklanki wody) oraz ugotować. Kiedy kasza będzie miękka zdjąć z ognia, odcedzić, dodać banany i zmiksować wszystko przy użyciu blendera. Można dodać trochę miodu, jeśli ktoś lubi słodkie.
Przygotować pucharki oblewając je zimną wodą. Nałożyć gotowy krem jaglany do wysokości 1/3 pucharka, następnie mus gruszkowy lub jabłkowy i na samą górę znów krem jaglany. Przystroić rodzynkami, migdałami lub wedle uznania. Najlepiej smakuje podawany na ciepło.
Dodane przez: ee87
Żródło: http://cobylonaobiad.blox.pl/2011/11/Slodki-krem-jaglany.html