Krem jaglany | |
Ilość porcji: 2 | |
Składniki: kasza jaglana, garść rodzynek, garść daktyli, 2 banany, mus gruszkowy/jabłkowy |
|
Przygotowanie: Daktyle,rodzynki oraz kaszę wymoczyć w wodzie (5-7 minut). Następnie przełożyć wszystko do gara, wlać wody (na 1 szklankę kaszy wlać 3 szklanki wody) oraz ugotować. Kiedy kasza będzie miękka zdjąć z ognia, odcedzić, dodać banany i zmiksować wszystko przy użyciu blendera. Można dodać trochę miodu, jeśli ktoś lubi słodkie. Przygotować pucharki oblewając je zimną wodą. Nałożyć gotowy krem jaglany do wysokości 1/3 pucharka, następnie mus gruszkowy lub jabłkowy i na samą górę znów krem jaglany. Przystroić rodzynkami, migdałami lub wedle uznania. Najlepiej smakuje podawany na ciepło. |
|
Dodane przez: ee87 | |
Żródło: http://cobylonaobiad.blox.pl/2011/11/Slodki-krem-jaglany.html |