fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 

Krem Jaglany
Ilość porcji: -
Składniki:
- kasza jaglana
- garść rodzynek
- garść daktyli
- 2 banany
- mus gruszkowy/jabłkowy
 

 
dip z awokado
Przygotowanie:
Daktyle, rodzynki oraz kaszę wymoczyć w wodzie (5-7 minut). Następnie przełożyć wszystko do garnka, wlać wody (na 1 szklankę kaszy wlać 3 szklanki wody) oraz ugotować. Kiedy kasza będzie miękka zdjąć z ognia, odcedzić, dodać banany i zmiksować wszystko przy użyciu blendera. Można dodać trochę miodu, jeśli ktoś lubi słodkie. Przygotować pucharki oblewając je zimną wodą. Nałożyć gotowy krem jaglany do wysokości 1/3 pucharka, następnie mus gruszkowy lub jabłkowy i na samą górę znów krem jaglany. Przystroić rodzynkami, migdałami lub wedle uznania. Najlepiej smakuje podawany na ciepło.
 
Dodane przez: ee87