Krem Jaglany |
|
Ilość porcji: - | |
Składniki: - kasza jaglana - garść rodzynek - garść daktyli - 2 banany - mus gruszkowy/jabłkowy |
|
Przygotowanie: Daktyle, rodzynki oraz kaszę wymoczyć w wodzie (5-7 minut). Następnie przełożyć wszystko do garnka, wlać wody (na 1 szklankę kaszy wlać 3 szklanki wody) oraz ugotować. Kiedy kasza będzie miękka zdjąć z ognia, odcedzić, dodać banany i zmiksować wszystko przy użyciu blendera. Można dodać trochę miodu, jeśli ktoś lubi słodkie. Przygotować pucharki oblewając je zimną wodą. Nałożyć gotowy krem jaglany do wysokości 1/3 pucharka, następnie mus gruszkowy lub jabłkowy i na samą górę znów krem jaglany. Przystroić rodzynkami, migdałami lub wedle uznania. Najlepiej smakuje podawany na ciepło. |
|
Dodane przez: ee87 |