Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy | |
Ilość porcji: 2 | |
Składniki: - Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” 200g - majonez 3 łyżki - koperek świeży ½ pęczka - natka pietruszki ½ pęczka - bazylia świeża ½ pęczka - zioła prowansalskie 1 łyżeczka - czosnek 1 ząbek - sól, pieprz ziołowy do smaku |
|
Przygotowanie: Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać. Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami. Smacznego! |
|
Dodane przez: |
