Książka „Gotowanie we dwoje” to zaproszenie do wspólnego przyrządzania potraw. Randka w kuchni może być wspaniałym doświadczeniem – nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam romantyczne uczucia najszybciej rozkwitają.
Książka to propozycja atrakcyjnych, prostych przepisów idealne na wieczór we dwoje. Każdy przepis został rozpisany na role – dla niej i dla niego. Dzięki temu przygotowana wspólnymi siłami kolacja będzie oszałamiającym sukcesem – zarówno kulinarnym, jak i miłosnym.
Książka pokazuje, jak w prosty u łatwy sposób gotować z ukochanym. Wspólne gotowanie jest czymś niesamowitym. Nie tylko potrawy wychodzą o niebo lepiej, niż przyrządzane samemu, gdyż są robione z sercem, ale też samo gotowanie zbliża zakochanych i buduje romantyczny nastrój. "Gotowanie we dwoje" udowadnia, że z najprostszych składników połączonych z odrobiną chęci, porcją zapału oraz szczyptą własnej inwencji można wyczarować niebiańskie smaki. Książka podzielona jest na części, dzięki czemu każdy znajdzie dla siebie odpowiedni przepis. Usatysfakcjonowani będą zarówno weganie, miłośnicy greckich klimatów, wykwintnych smaków, czy domowych fast foodów.
Każdy przepis zawiera przepiękne zdjęcia potraw. Patrząc na nie mam wrażenie, że czuję zapach jedzenia. Każde z nich odbieram wszystkimi zmysłami i od razu mam ochotę powtórzyć je w domu. Dania wyglądają smakowicie, ciepło i bardzo autentycznie. Po prostu apetycznie!
----
Kuchnia pełna afrodyzjaków, to również inspirująca kulinarna pozycja, która rozpali zmysły każdego. Proste przepisy na wyszukane dania, dadzą odpowiedź jak rozpalić zmysły w kuchni. Ci, którzy sięgną po książkę, dowiedzą się, jak działają na zmysły dania ze szparagów albo owoców morza, poznaj czarodziejską moc truskawek, czekolady i innych znanych afrodyzjaków.
Każdy przepis poprzedzony jest opisem działania głównego składnika dania. I tak dowiadujemy się na przykład, że połączenie kuminu z pieprzem lub miodem pomaga nie tylko w nadaniu wyrazistości smaku, ale również pomaga w sypialni. Z kolei chili i imbir poprawiają ukrwienie pewnych części ciała, a zupa cebulowa to uznany afrodyzjak, którą nowożeńcy we Francji zjadają przed nocą poślubną.
Przepisy zawierają również mini porady, dotyczące aranżacji miłosnej randki. Dowiemy się między innymi o tym, jaką muzykę wybrać na romantyczną kolację przy świecach, czemu warto zapalić świecie i sięgnąć po olejki eteryczne, a także dlaczego warto zorganizować randkę tematyczną.
Cała książką opatrzona jest przepięknymi zdjęciami potraw i potrzebnych do ich wykonania składników. Przepisy są oznaczone również stopniem trudności, dzięki czemu nawet początkujący kucharz znajdzie coś dla siebie.
"Kuchnia pełna afrodyzjaków" to nie tylko książka kucharska, to również pięknie wydany album.
Obie książki są świetnie dopracowana pod każdym względem. Dobrane i przetestowane przepisy, spójna kolorystyka. Jeśli chcesz przygotować smakowity posiłek dla siebie i swojej drugiej połówki - sięgnij po "Gotowanie we dwoje" lub "Kuchnia pełna afrodyzjaków". Oprócz przepisów (z recepturami tylko na dwa talerze), w książkach znajdziesz oryginalne pomysły na podanie potrawy i zaaranżowanie randki.
Polecamy!