W każdym z rozdziałów Ramsay przedstawia dania z różnych krajów, które uwielbia jeść nie tylko on, ale także goście jego restauracji, i o których chcą się dowiedzieć jak najwięcej. Autor sięga do kuchni Bliskiego Wschodu, tajskiej, chińskiej, indyjskiej, hiszpańskiej, francuskiej, włoskiej, greckiej, a niekiedy brytyjskiej.
Oprócz przepysznych przepisów na przystawki, dania główne i desery, Ramsay przedstawia, w jaki sposób opanować niektóre techniki gotowania, takie jak lepienie ravioli, samosas lub chińskich pierogów. W książce znajdują się również informacje o produktach charakterystyczny dla kuchni różnych krajów i sposobach ich wykorzystania. Wśród nich znalazły się pomysły, jak w chińskim stylu przygotować warzywa liściaste.
Po raz kolejny gospodarz „Piekielnej kuchni” przekazuje nam przepis na potrawy, które mogą się stać ulubionymi każdego z nas. Niezależnie od tego, jaki masz stosunek do gotowania, w książce Gordona Ramsaya znajdziesz coś smacznego dla siebie.
www.fit.pl