Krewetki w sosie pomidorowym
Składniki:
- 250 g krewetek tygrysich
- 1-2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- chili
- papryka słodka
- natka pietruszki
- Pomidory całe bez skórki Dawtona
- oliwa
- sól
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli wrzucamy krewetki, smażymy po kilka minut z każdej strony. Posypujemy odrobiną chili i słodką papryką. Dodajemy pokrojone pomidory, mieszamy. Jeśli trzeba, dolewamy nieco wody, przykrywamy i dusimy kilkanaście minut. Od czasu do czasu należy wszystko przemieszać, sprawdzając czy jest wystarczająco dużo wody. Pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki i solimy wszystko do smaku. Skrapiamy sokiem z cytryny.