Makaron z nerkowcami z pesto z Oliwek krojonych zielonych

Wyjątkowa propozycja dla miłośników śródziemnomorskich smaków - makaron z nerkowacami z pesto z oliwek. Oliwki są gotowe, by wzbogacić każde Twoje danie. Ich smak przeniesie Cię w rejony Morza Śródziemnomorskiego od razu po spróbowaniu pierwszego kęsa
2023-07-11 00:00
Udostępnij
Makaron z nerkowcami z pesto z Oliwek krojonych zielonych

Składniki:
• ½ paczki opakowania makaronu
• 3 łyżki oliwek krojonych zielonych OLE!
• sól, czarny pieprz

Pesto:
• 1 duża doniczka świeżej bazylii (+ garść listków bazylii do dekoracji)
• 70g orzechów nerkowca
• 4 łyżki oliwy
• 60g startego parmezanu (+ do posypania gotowego dania)
• 1 ząbek czosnku
• 2 łyżki Oliwek krojonych zielonych OLE!
• szczypta płatków chilli

Składniki na pesto blendujemy. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany łączymy z pesto, 3 łyżkami oliwek krojonych OLE!. Dekorujemy bazylią, parmezanem, chili.
Podajemy na ciepło.