Każdy z trzech głównych posiłków został podzielony na część ciepłą i zimną.
Nasi piłkarze na śniadanie mieli do wyboru dania z jajek: gotowane, sadzone, jajecznica i omlety. Do tego mogli zjeść szynkę z indyka wędzonego, szynkę parmeńską, sery żółte i białe, wędzonego łososia, dżemy, ale bez cukru, ciemne pieczywo, naleśniki i całą paletę warzyw i owoców.
Na obiad nasi reprezentanci zjedzą lekki rosół z kurczaka z makaronem i jarzynami, do tego grillowana pierś z kurczaka oraz filet z piotrosza. Jako dodatki podane zostaną biały ryż, makaron spaghetti i penne oraz sosy: boloński i neapolitański. Na obiadowym stole nie zabraknie sałat, kiełków, kukurydzy czy podawanych na zimno mięs – na przykład pieczona cielęcina.
Na deser piłkarze Smudy będą mogli wybrać angielskie ciasto cytrynowe, bananowe lub marchewkowe, babkę piaskową lub keks. Ciasta nie będą zawierały czekolady i kremów.
Na kolacji, którą nasi reprezentanci spożyją po meczu z Grecją nie będą musieli przestrzegać reżimu dietetycznego. Będą mogli pozwolić sobie na barszcz czerwony z uszkami, steki wołowe, kaczkę pieczoną z jabłkami czy krewetki z grilla. Na kolację zostaną również podane pieczone ziemniami, pierogi z mięsem oraz zasmażane buraczki.
Do każdego posiłku kucharze hotelu, w którym mieszkają polscy piłkarze, przygotowują szeroki wybór napojów, na przykład świeże soki z pomarańczy czy grejfrutów, woda mineralna, kawa i herbata.
www.dieta.fit.pl