fit.pl
2012-08-08 00:00
Udostępnij
Papryka nadziewana
Ilość porcji: -
Składniki:
2 papryki czerwone, 2 papryki zielone, 125g ryżu, 1 średnia cebula, 2 jaja, 150g pieczarek, 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 1 łyżka majonezu, przyprawy do smaku (sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie)
dip z awokado
Przygotowanie:
Odciąć wierzch papryki z ogonkiem. Wyjąć pestki. Ryż ugotować. Jaja ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Pokrojone w kostkę pieczarki przesmażyć na łyżce masła. Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać i doprawić majonezem i przyprawami.. Każdą paprykę nadziać farszem. Przykryć wierzchami z ogonkami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiec przez 15 minut w temperaturze 150 st. C.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL