fit.pl
2011-07-18 00:00
Udostępnij
Pasztet drobiowy
  

Pasztet drobiowy

Składniki:
  • - 400g mięsa z piersi z indyka
  • - 100g pieczarek lub boczniaków
  • - 1 jajko
  • - pęczek natki pietruszki
  • - 2 łyżki tartej bułki
  • - sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek do smaku

Wykonanie:

Mięso umyć i przekręcić przez maszynkę. Pieczarki pogotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Dobrze odsączyć, wystudzić i zmielić razem z natką z pietruszki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać żółtko, tarta bułkę i wyrobić masę. Doprawić pasztet do smaku. Na koniec dodać ubite białko jaja. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy i piec około 1 godziny.

[-------]