Poncz jabłkowy | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 2 litry soku jabłkowego, 1/3 szklanki soku cytrynowego, 5dag rodzynek, 3 słodkie jabłka, 20 goździków, 4 laski cynamomu (4-5cm), 3 pomarańcze, 3 cytryny, 250g żubrówki |
|
Przygotowanie: Jabłka umyć, wydrążyć gniazda i pokroić w plastry ok. 1,5cm. Do stalowego garnka wlać sok jabłkowy i włożyć jabłka, cynamon, rodzynki, i goździki. Gotować aż jabłka będą miękkie, ale nie rozgotowane. Wyjąć goździki, dodać żubrówkę i przelać do wazy na poncz. Pomarańcze i cytryny umyć, sparzyć, pokroić w plasterki i włożyć do wazy. Podawać zimny. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |