fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 

Tartinki z krewetkami
Ilość porcji: -
Składniki:
- 1 opakowanie pumpernikla
- 1 pęczek koperku
- 200 g twarogu chudego  
- 150g pomidorków cherry
- 4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
- 1 opakowanie czarnych oliwek
- 2 łyżki pasty kawiorowej
- sól i pieprz biały do smaku
- 250 g krewetek
 
dip z awokado
Przygotowanie:
Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Miksujemy za pomocą blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel. Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę. Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.
Dodane przez: PomidoriBazylia