Składniki (około 10 sztuk):
• 190 g płatków owsianych
• 100 g mix orzechów KRESTO (posiekane)
• 100 g żurawiny KRESTO (posiekana)
• 70 g rodzynek KRESTO
• 80 g siemienia lnianego KRESTO
• 150 ml wody do namoczenia siemienia lnianego
• 100 ml syropu klonowego
• 60 g masła orzechowego
• 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
Wykonanie:
1. Siemię lniane zalej wodą i odstaw na 30 minut.
2. Następnie wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż do formy (24x24cm) lub skorzystaj z silikonowej formy na batony.
3. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 20-23 minuty.
4. Wyjmij formę z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
5. Następnie wstaw ją do lodówki najlepiej na noc, aby łatwiej pokroić batoniki przy użyciu noża.