Rozpocznij dietę DASH z pomocą 21-dniowego jadłospisu. Towarzyszą mu tygodniowe listy zakupów. W książce znajdziesz szybkie i proste przepisy, które pozwolą ci schudnąć i obniżyć ciśnienie krwi.
Przedstawiony w książce prosty opis diety, jak również 90 przepisów do zrealizowania w maksymalnie pół godziny i 21-dniowy plan posiłków pomogą każdemu, kto chce obniżyć ciśnienie krwi dzięki pysznemu i łatwemu do przygotowania jedzeniu.
Wśród przepisów znajdziesz m.in.:
słodko-ostrą wieprzowinę w liściach sałaty,
placki krabowe z surówką z kapusty,
spaghetti z grzybami czosnkowymi,
śniadaniową zapiekankę ze szpinakiem i pieczarkami,
cynamonowe ciasto z kubka z brązowym cukrem.
Poznaj także domowe przyprawy, sosy i przepisy, które pomogą ci wydobyć pełnię smaku nie dzięki soli, ale szerokiej gamie ziół i przypraw.
O autorach
ANDY DE SANTIS jest dyplomowanym dietetykiem z Toronto. W swojej prywatnej praktyce skupia się na rozwiązaniach żywieniowych dostosowanych do potrzeb klienta. Można o nim więcej przeczytać na stronie AndytheRD.com.
LUIS GONZALEZ jest dyplomowanym dietetykiem i twórcą przepisów z Chicago. Wieloletnie doświadczenie nauczyło go, jak wielkie znaczenie w leczeniu chorób przewlekłych mają zbilansowane posiłki. Można o nim więcej przeczytać na stronie LGfoodphotography.com