Młodsza siostra prowadzącej polską wersję „Top Model” wystąpi w jesiennej edycji „Tańca z gwiazdami”. Marta, która od tygodnia jest w kraju, zamieszkała z Joanną.
Uczestniczka tanecznego show zdaje sobie sprawę, że przygotowania do programu wymuszą na niej stołowanie się na mieście, czego Marta nie praktykuje w Stanach. Uważa, że domowe posiłki są zdrowsze, bo wiadomo z jakich produktów są przygotowywane. W restauracjach nie zawsze dietetyczne posiłki są rzeczywiście fit, a warzywa świeże i pełnowartościowe.
Marta obawia się o swoją wagę. Mimo, że jest zwolenniczką zdrowego odżywiania, z braku czasu może skusić się na pizzę, kebaba czy frytki. 25-latka chce też unikać restauracji z polskim jedzeniem, chociaż uwielbia rodzimą kuchnię. Jej wielkim przysmakiem są pierogi. Gdy tylko zobaczy je w menu, od razu zamawia. Tak samo jest z naleśnikami z serem i dżemem. Starsza siostra uspokaja ją, że jeszcze nikt nie przytył podczas treningów do programu. Intensywne nauka tańca spali każdą zbędną kalorię.
Jakie są kulinarne upodobanie Marty?
Na co dzień Marta jada przede wszystkim chude białe mięso z grilla, mixy owców morza i sałatki ze świeżych i ekologicznych warzyw. Obowiązkowo każda z nich jest doprawiona ziołami i skropiona oliwą z oliwek. Do tego pija dużo wody mineralnej i soki ze świeżo wyciskanych owoców. Marta uważa, że odstawiając słodkie napoje gazowane, kawę, a nawet kupne soki owocowe jest w stanie utrzymać szczupłą sylwetkę.
Pierwszy odcinek Tańca z Gwiazdami już 4 września. Wtedy to zobaczymy jak Marta radzi sobie na parkiecie. W jednym z wywiadów powiedziała, że lubi tańczyć, ale to nie znaczy, że umie!
www.fit.pl