Zdrowy styl życia to dla Beaty Sadowskiej, dziennikarki telewizyjnej "Dwójki" po prostu codzienność.
Przed wyjściem z domu nie rusza się bez śniadania, które najczęściej obfituje w zdrowe i wartościowe produkty. Wśród nich króluje owsinaka z bakaliami przyrządzana na mleku sojowym, razowy chleb na zakwasie z warzywami i nabiał - wyłącznie z owczego lub koziego mleka. Dziennikarka unika czerwonego mięsa, lecz pamięta o dostarczeniu produktów z solidną dawką witamin i żelaza.
Obiad to także bardzo ważny posiłek. Gospodyni dwójkowych programów dba, by obfitowały w cenne kwasy omega -3 oraz warzywa i produkty zbożowe. Na talerzu nie może zatem zabraknąć kolorowych sałat, grillowanego białego mięsa, ryb, kasz czy choćby brązowego ryżu.
Beata Sadowska unika wszlekich tłuszczów zwierzęcych, a do potraw dodaje jedynie zdrowe oleje i oliwę z oliwek. Na rozgrzwkę po ciężkim dniu pracy poleca relaksujący spacer, a potem rozgrzewającą kawę z miodem, imbirem i cynamonem.
Receptą na młody wygląd i doskonałą kondycję jest nie tylko zdroworozsądkowe podejście do żywienia, ale także poranny jogging, wizyta w zaprzyjaźnionym klubie fitness oraz uśmiech i radość, które czerpie z życia!
www.fit.pl