
Pomidorowa – miłośnicy pomidorówki nie wyobrażają sobie, żeby nie zagęści jej śmietaną. Zamiast śmietany można użyć jogurtu light lub delktować się smakiem pomidorówki bez dodatków. Nie kupuj pierwszego lepszego makaronu - pełnoziarnisty makaron jest pożywyny i ma najlepszą jakość.
Ogórkowa – nie duś ogórków na maśle i zrezygnuj ze śmietany. Czysta ogórkowa jest bardzo smaczna, a co ważne dietetyczna.
Żurek - większość z nas nie wyobraża sobie żurku bez mięsnej wkładki. Z boczku odkrój tłuszcz, a kiełasbę ogotuj oddzielnie i dopiero dodaj do żurku.
Zupa gulaszowa – wzbogać ją o więcej warzyw, wtedy nie będzie brakować ci mięsa
Krupnik – staraj się gotować na chudym mięsie – cielęcinie, schabie, piersi indyczej lub kurczaka
Zupa serowa – do jej przygotowania wybieraj chude sery o niskiej zawartości tłuszczu
www.fit.pl