fit.pl
2011-07-18 00:00
Udostępnij
Cebule faszerowane grzybami
 Cebule faszerowane grzybami

(6 porcji)

Składniki:
  • - 6 średniej wielkości cebul
  • - kawałek papryki
  • - 15 dag pieczarek
  • - 1 pomidor
  • - 2 łyżki oleju
  • - sól, pieprz
  • - natka pietruszki
  • -

Wykonanie:

Cebule obrać z łupin, odciąć górną część. Z każdej cebuli wydrążyć środek, by pozostały tylko dwie warstwy. Wyjętą część cebuli drobno posiekać. Pomidor i paprykę umyć, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać, odsączyć, pokroić na plasterki. Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki. Wymieszać z papryką i pomidorem, chwilkę podusić. Przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić olejem. Piec 25 min w temp. 190 stopni C, posypać natką.