(6 porcji)
Składniki:
- - 6 średniej wielkości cebul
- - kawałek papryki
- - 15 dag pieczarek
- - 1 pomidor
- - 2 łyżki oleju
- - sól, pieprz
- - natka pietruszki
- -
Wykonanie:
Cebule obrać z łupin, odciąć górną część. Z każdej cebuli wydrążyć środek, by pozostały tylko dwie warstwy. Wyjętą część cebuli drobno posiekać. Pomidor i paprykę umyć, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać, odsączyć, pokroić na plasterki. Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki. Wymieszać z papryką i pomidorem, chwilkę podusić. Przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić olejem. Piec 25 min w temp. 190 stopni C, posypać natką.