fit.pl
2012-07-16 00:00
Udostępnij
Ciasto marchwiowo-figowe
Ilość porcji: -
Składniki:
250 g suszonych fig, 350 g marchewki, 375 ml soku jabłkowego, 100 g masła, 2-3 jajka, 250 g pszennej mąki razowej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego.
dip z awokado
Przygotowanie:
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Figi zalać sokiem jabłkowym i dusić na małym ogniu przez 20 minut. Do dużej miski wsypać mąkę, wymieszać z proszkiem i zielem angielskim. Dodać ubite jajka, pokrojone miękkie masło, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i figi. Ponownie wymieszać i przełożyć do dużej tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 60 minut.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL