fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 
Krem brokułowy
Ilość porcji: -
Składniki:
- bulion drobiowy (porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, pieprz),
- 0,5kg świeżego brokuła,
- 2 czerstwe pszenne bułki
dip z awokado
Przygotowanie:
Bulion z mięsa i warzyw gotować ok. 1,5 godz. Brokuł opłukać, podzielić na mniejsze części i wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować ok. 15 minut. Zupę przelać przez cedzak, warzywa zmiksować blenderem na jednolitą, gładką masę. Masę warzywną przelać ponownie do zupy i zagotować. W między czasie pokroić bułki na pół obsmażyć na patelni na oliwie, następnie posolić, aby pozostały kruche. Układać po kilka na talerzu zupy.
Dodane przez: jeremi2121