Kurczak po marokańsku | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek, 4 udka z kurczaka (bez skóry), 1 posiekana duża cebula, 4 marchewki, 3 łodygi selera, 2 ząbki czosnku , pół litra wody, 1 puszka ciecierzycy, 1 puszka „serc” karczochów, szczypta czarnego pieprzu, 2 łyżki soku z cytryny |
|
Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka około 10 minut. Zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu kolejne 10 minut. Wyjąć kurczaka z patelni. Na oliwę dodać cebule, pokrojone cieniutko marchewki i selera. Gdy cebula zmięknie dodać wodę, ciecierzycę, karczochy, sok z cytryny i pieprz. Zagotować. Na wierzchu ułożyć kurczaka i gotować jeszcze przez 20 minut. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |