fit.pl
2012-01-25 00:00
Udostępnij
Kuskus z migdałami
Kuskus z migdałami
Ilość porcji: -
Składniki:
45 dag kaszy kuskus, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich,
10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól
Przygotowanie:
Kuskus przygotować według przepi­su na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały ze­mleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżka­mi masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno po­kroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać. Na dużym talerzu uformować kop­czyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu
Dodane przez: Poradnia FIT.PL