Mięso smażone z makaronem z kapustą bok choy

400 g polędwiczek wieprzowych 200 g makaronu sojowego 1 szt. kapusty bok choy 100 grzybów shitake 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka miodu 1 limonka 1 ostra papryczka 2 łyżki sosu sojowego Sól morska w młynku KAMIS 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków KAMIS
fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Mięso smażone z makaronem z kapustą bok choy
Makaron zalej wrzątkiem, odstaw na kilkanaście minut, następnie odsącz, potnij na mniejsze kawałki. Polędwiczki pokrój na cienkie paski, oprósz przyprawą 5 smaków. Na rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż wieprzowinę, następnie dodaj kolejno, pokrojone składniki: grzyby, kapustę, papryczkę makaron, całość smaż ciągle mieszając. Dodaj miód, sok z limonki, sos sojowy. Duś kilka minut, na koniec dopraw solą do smaku.