fit.pl
2012-09-10 00:00
Udostępnij
Pasta z makreli
 
Ilość porcji: -
Składniki:
1 wędzona makrela, 250g sera białego półtłustego, 3 cebule cukrowe, 2 jaja, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, 8 grzanek razowych, 1 pomidor, 8 gałązek pietruszki.
dip z awokado
Przygotowanie:
Z makreli usunąć ości i mięso rozgnieść widelcem. Ser utrzeć na jednolitą masę. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem i majonezem. Dobrze wymieszać. Grzanki posmarować pastą i udekorować plastrami pomidora i gałązką pietruszki.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL