Proteinowe kulki mocy idealna przekąska po treningu

Nie od dziś wiadomo, że jednym z najważniejszych elementów, który ma wpływ na naszą zdrową sylwetkę, jest zbilansowana dieta, szczególne w połączeniu z ćwiczeniami fizycznymi. Po ciężkim treningu warto dostarczyć naszemu organizmowi wartościowych składników odżywczych, które utraciliśmy podczas wysiłku. Poniżej przedstawiamy prosty przepis na „kulki mocy”, czyli proteinową przekąskę, która sprawdzi się idealnie jako potreningowy posiłek. Doskonale uzupełni utracone składniki w naszym organizmie, ale też sprawdzi się jako drugie śniadanie w dzień nietreningowy
2021-01-27 00:00
Udostępnij
Proteinowe kulki mocy idealna przekąska po treningu

Proteinowe kulki mocy - przepis

Składniki: do przygotowania 12 sztuk

- 100g daktyli z lnilii Bakal Soft
- 50g żurawiny z linii Bakal Naturalnie
- Wiórki kokosowe Bakal (opcjonalnie do obtoczenia kulek)
- 50g migdałów z linii Bakal Naturalnie
- 40g płatków owsianych
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżeczki kakao
- ½ szklanki ciepłej wody
- 20g odżywki białkowej (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego kielicha blendera przełóż wszystkie składniki i zblenduj przez ok 2-3 minut.
2. Z powstałej masy uformuj kuleczki i obtocz je w miseczce wiórków kokosowych. Wstaw do lodówki na 3-4 godzin. Smacznego!