fit.pl
2012-09-10 00:00
Udostępnij
 
 Rozgrzewająca zupa cebulowa
Ilość porcji: -
Składniki:
3 cebule białe cukrowe, 500ml bulionu warzywnego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 200g sera owczego, 2 kromki chleba pszennego, 1 łyżka masła, zioła prowansalskie, sól, pieprz.
dip z awokado
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Włożyć do garnka z bulionem i chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Ser pokroić w grubą kostkę. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na grzanki na maśle. Na talerz wkładać porcję sera i grzanek, zalać gorącą zupą. Posypać ziołami.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL