Ruloniki z szynki | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 300g gotowanej szynki w plastrach, 100g żółtego sera, ½ puszki mini kukurydzy, 10 korniszonów, ½ puszki fasoli czarnej, 12 oliwek zielonych, 200g pędów z bambusa, 30g pieczarek marynowanych, 1 por, ½ pęczka natki z pietruszki, ½ pęczka koperku, 1 główka sałaty, ½ puszki brzoskwiń |
|
Przygotowanie: Koper, sałatę i pietruszkę opłukać. Liście pora dokładnie umyć i pokroić w cienkie paseczki. Korniszony przekroić na pół. Na każdym plastrze szynki ułożyć kawałek sera, kukurydzę, łyżeczkę pędów z bambusa i fasoli, korniszona, oliwkę, pieczarkę, piórko koperku, 1 liść pietruszki. Zwinąć plastry w ruloniki i przewiązać paseczkiem pora. Ułożyć ruloniki na liściach sałaty i przybrać brzoskwinią pokrojoną w ósemki. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |