fit.pl
2011-12-28 00:00
Udostępnij
Ruloniki z szynki
Ruloniki z szynki
Ilość porcji: -
Składniki:
300g gotowanej szynki w plastrach, 100g żółtego sera, ½ puszki mini kukurydzy, 10 korniszonów, ½ puszki fasoli czarnej, 12 oliwek zielonych, 200g pędów z bambusa, 30g pieczarek marynowanych, 1 por, ½ pęczka natki z pietruszki, ½ pęczka koperku, 1 główka sałaty, ½ puszki brzoskwiń
Przygotowanie:
Koper, sałatę i pietruszkę opłukać. Liście pora dokładnie umyć i pokroić w cienkie paseczki. Korniszony przekroić na pół. Na każdym plastrze szynki ułożyć kawałek sera, kukurydzę, łyżeczkę pędów z bambusa i fasoli, korniszona, oliwkę, pieczarkę, piórko koperku, 1 liść pietruszki. Zwinąć plastry w ruloniki i przewiązać paseczkiem pora. Ułożyć ruloniki na liściach sałaty i przybrać brzoskwinią pokrojoną w ósemki.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL