Sałatka z pieczonymi pomidorami i hiszpańskimi oliwkami | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 150 g hiszpańskich czarnych oliwek 200 g rukoli 8 małych pomidorów 2 łyżki kaparów 2 łyżki octu winnego 6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek Sól i pieprz |
|
Przygotowanie: Umyj i przekrój na połówki pomidory, a następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop je octem winnym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek oraz dodaj na wierzch kapary. Całość włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza. Umyj rukolę, osusz ją, a następnie ułóż na talerzu. Dodaj pieczone pomidory oraz hiszpańskie czarne oliwki. Danie polej odrobiną oliwy z oliwek. Uwaga! Jeżeli nie mamy możliwości upieczenia pomidorów, możemy zastosować świeże warzywa. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |