Sałatka z pieczonymi pomidorami i hiszpańskimi oliwkami

fit.pl
2012-07-24 00:00
Udostępnij
Sałatka z pieczonymi pomidorami i hiszpańskimi oliwkami
Ilość porcji: -
Składniki:
150 g hiszpańskich czarnych oliwek
200 g rukoli
8 małych pomidorów
2 łyżki kaparów
2 łyżki octu winnego
6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek
Sól i pieprz
dip z awokado
Przygotowanie:
Umyj i przekrój na połówki pomidory, a następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop je octem winnym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek oraz dodaj na wierzch kapary. Całość włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza.
Umyj rukolę, osusz ją, a następnie ułóż na talerzu. Dodaj pieczone pomidory oraz hiszpańskie czarne oliwki. Danie polej odrobiną oliwy z oliwek.
Uwaga! Jeżeli nie mamy możliwości upieczenia pomidorów, możemy zastosować świeże warzywa.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL