Surowa jajecznica z migdałów i słonecznika | |
Ilość porcji: 3 | |
Składniki: *Kubek migdałów (moczonych w wodzie ok. 4-6 godz.) *Pół kubka pestek słonecznika (moczonych w wodzie 4-6 godz) *kurkuma ( 3 łyżeczki ) *łyżkę oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego *pół szklanki wody ( źródlanej lub przegotowanej ) *sól , pieprz czarny *1 pomidor pokrojony w kostkę *kolendra 2 łyżeczki *pokrojony szczypiorek lub cebulka |
|
Przygotowanie: Do miski wrzucamy migdały, pestki słonecznika, dodajemy kurkumę, troszkę pieprzu czarnego, sól, wodę, oliwę. Miksujemy za pomocą blendera ( jeśli jest zbyt gęste i ciężko się miksuje dodać jeszcze wody ) do gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy szczypiorek, kolendrę i pomidorki. Wymieszać. Podawać na talerzu wyłożonym sałatą. Smacznego:) |
|
Dodane przez: Malwiki | |
Żródło: przepis rodzinny |