Surowa jajecznica z migdałów i słonecznika | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: - kubek migdałów (moczonych w wodzie ok. 4-6 godz.) - pół kubka pestek słonecznika (moczonych w wodzie 4-6 godz.) - 3 łyżeczki kurkumy - 1 łyżka oliwy z oliwek - pół szklanki wody ( źródlanej lub przegotowanej ) - sól , pieprz czarny - 1 pomidor pokrojony w kostkę - 2 łyżeczki kolendry - pokrojony szczypiorek lub cebulka |
|
Przygotowanie: Do miski wrzucamy migdały, pestki słonecznika, dodajemy kurkumę, troszkę pieprzu czarnego, sól, wodę, oliwę. Miksujemy za pomocą blendera ( jeśli jest zbyt gęste i ciężko się miksuje dodać jeszcze wody ) do gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy szczypiorek, kolendrę i pomidorki. Mieszamy. |
|
Dodane przez: Malwiki |