fit.pl
2012-01-17 00:00
Udostępnij
Tartinki z krewetkami
Tartinki z krewetkami
Ilość porcji: 6
Składniki:
pumpernikiel - 1 opakowanie
koperek - 1 pęczek
twaróg chudy - 200 gramów
Pomidorki cherry - 1 opakowanie
jogurt naturalny 0%- 4 łyżki
oliwki czarne - 1 opakowanie
pasta kawiorowa - 2 łyżki
sól i pieprz biały do smaku - 1 szczypta krewetki - 250 gramów
Przygotowanie:
1.Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Miksujemy za pomocą blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.
2.Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.
Dodane przez: PomidoriBazylia
Żródło: przepis autorski