Tartinki z krewetkami | |
Ilość porcji: 6 | |
Składniki: pumpernikiel - 1 opakowanie koperek - 1 pęczek twaróg chudy - 200 gramów Pomidorki cherry - 1 opakowanie jogurt naturalny 0%- 4 łyżki oliwki czarne - 1 opakowanie pasta kawiorowa - 2 łyżki sól i pieprz biały do smaku - 1 szczypta krewetki - 250 gramów |
|
Przygotowanie: 1.Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Miksujemy za pomocą blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel. 2.Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem. |
|
Dodane przez: PomidoriBazylia | |
Żródło: przepis autorski |