Koniec września to czas kapuścianych żniw. Warto wykorzystać tę porę na oczyszczenie organizmu z nagromadzonych przez całe lato toksyn. Jak to zrobić? Odpowiedź znajdziesz w poradniku.
Jeśli myślisz, że stosując dietę kapuścianą jesteś skazany na tygodnie objadania się kapuścianą papką, to jesteś w błędzie. Kapustę można przyrządzić tak, by zajadać się nią ze smakiem. Można zrobić z niej zupę i dodać do niej pomidory, zioła, starty parmezan, makaron, pestki dyni, ziemniaki... Inspiracje znajdziesz właśnie w tej książce.
W „kapuścianej diecie” znajdziesz wiele przygotowanych przez dietetyków przepisów m.in. na rybę w sosie szpinakowo-cytrynowym, sznycel cielęcy, sałatkę pomidorowo-chlebową, a także napój multiwitaminowy i pyszne desery.
Na diecie składającej się kapusty wcale nie chodzisz głodny. To świetny sposób na zgrabną sylwetkę. A oprócz tego ma działanie przeciwnowotworowe, wzmacnia kości, dodaje energii i reguluje poziom hormonów stresu.
www.fit.pl