Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkowców, kruche babeczki z budyniem i owocami, kluski śląskie z roślinnymi skwarkami czy idealne wegańskie kotlety – możliwościom nie ma końca!
Jeśli szukasz praktycznych porad popartych doświadczeniem oraz prostych i pysznych przepisów na potrawy bez nabiału, jaj, mięsa i glutenu, to książka właśnie dla ciebie. Książka o życiu usłanym „bezami”.
Ewa
**
Ewa Ługowska – trenerka zdrowej kuchni, autorka bloga Misa Mocy oraz książki Misa Mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat. Po latach pracy na etacie odkryła swoją pasję i zajęła się kreatywnym gotowaniem oraz propagowaniem zdrowej kuchni. Udowadnia, że można odnieść sukces jako blogerka kulinarna mimo rezygnacji z większości tradycyjnych składników diety.
**
W książce znajdziesz:
- ponad 80 przepisów na pyszne dania pełne mocy, bez nabiału, jaj, mięsa, glutenu i białego cukru,
- przydatne wskazówki, na co zwrócić uwagę podczas codziennych zakupów czy planując urlop,
- rady, jak postępować, jeśli twoje dziecko ma alergię,
- dowody na to, że dieta eliminacyjna może zaskakiwać obfitością!