Grillowane warzywa z kaszą jaglaną

Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz , aby był zdrowy i syczący? Sprawdź nasz przepis na idealne, letnie grillowane cukinie z kaszą jaglaną
2021-06-24 00:00
Udostępnij
Grillowane warzywa z kaszą jaglaną

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5szt suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • 100g sera feta
  • 1szt cukini
  • 2szt papryki podłużne
  • 2szt pieczarek portobello
  • Oliwa
  • Sól i pieprz 

Sposób przyrządzania:
1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

Smacznego!