Składniki:
- 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
- 2 ząbki czosnku
- 5szt suszonych pomidorów
- 1 mała cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
- 100g sera feta
- 1szt cukini
- 2szt papryki podłużne
- 2szt pieczarek portobello
- Oliwa
- Sól i pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.
Smacznego!