Pomidorowe gazpacho ze śmietaną bazyliową

* 1 Bulionetka bulion drobiowy KNORR * 0,5 l pomidorów pelatii * 4 pomidory * 2 ogórki * Papryka czerwona i żółta po 1szt. * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 papryczka chilli * Kilka czarnych oliwek do dekoracji * 0,2 l kwaśniej śmietany 36% lub gęsta Rama Cremefine * 2 sztuki Przyprawy w mini kostkach Bazylia KNORR
fit.pl
2011-02-16 00:00
Udostępnij
Pomidorowe gazpacho ze śmietaną bazyliową
W pół litra wody zagotuj Bulionetkę KNORR, a następnie wystudź. Świeże pomidory sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Ogórki obierz ze skórki i wytnij pestki. Paprykę oczyść z nasion. Do bulionu dodaj pomidory z puszki, połowę ogórka, paprykę, świeże pomidory, czosnek oraz papryczkę chilli. Całość dokładnie zmiksuj, ewentualnie ponownie dopraw. Tak przygotowaną zupę możesz odstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się dobrze połączyły. Pozostałą połowę ogórka oraz cebulkę pokrój w drobną kosteczkę, dodaj do gazpacho. Śmietanę dopraw mini kostką KNORR. Gazpacho podawaj z kleksem śmietany lub Rama Cremefine, udekorowane plastrami oliwek i skropione oliwą z oliwek.