Twoje śniadanie nie musi być monotonne. Jeżeli ugotowałeś dzień wcześniej za dużo makaronu, możesz wykorzystać go do przygotowania pożywnego śniadania. Dodając aromatyczne przyprawy zaskoczysz domowników poranną frittatą. Produkty „śniadaniowe” takie jak jaja możesz połączyć z warzywami: cebulą, bakłażanem i pomidorami i przygotować przepyszną shakshukę – jajka sadzone w sosie warzywnym.
2017-02-15 00:00
Udostępnij
Pomysł na śniadanie

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Kiedy poranki stają się coraz chłodniejsze powinniśmy przywiązywać do niego szczególną wagę. Jesienne śniadanie musi nas solidnie rozgrzać i zapewnić dawkę energii po to, aby dobrze rozpocząć dzień. Pamiętajmy o dodawaniu do pierwszego posiłku składników, które zawierają dużo witamin i składników odżywczych. Doskonale sprawdzą się przyprawy: kurkuma, cynamon i imbir, a także suszone owoce i orzechy.

Poznajcie nasze przepisy