Składniki
- 200 g serka mascarpone
- 3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru
- 100g BIO musu owocowego Pear Pony, Holle (gruszka- brzoskwinia – malina – orkisz, po 8 mc.)
- 15 malin
Serek mascarpone, mus i miód mieszamy dokładnie mikserem i wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy maliny. Delikatnie przelewamy do foremek schłodzona masę. Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 - 6 godzin.
Porada:
1.Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.
2. Aby uzyskać dwukolorowe lody miksujemy tylko serek z miodem, następnie schłodzony serek i mus naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.
Smacznego!