Dietetyczne spagetti bolognese | |
Ilość porcji: 4 | |
Składniki: - 1 op. makaronu spagetti pełnoziarnistego - 0,5 kg mięsa mielonego z indyka - puszka pomidorów w zalewie - 2-3 marchewki - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - oregano, słodka i ostra papryka, sól, pieprz |
|
Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente - uwaga nie tylko nie tuczy, a nawet wspomaga przemianę materii ! Podsmażamy cebulkę na oliwie z oliwek, gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone. W tym czasie pokrojone pomidory wraz z zalewą i startą marchewką podduszamy na wolnym ogniu w garnku. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy do smaku, miksujemy przy pomocy blendera. Łączymy sos z mięsem i polewamy nim makaron. |
|
Dodane przez: lorolai |