Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie

400 g piersi z kurczaka 150 g filetu z łososia 200 g śmietanki 30% 50 ml białego wina Przyprawy KAMIS: 1 łyżeczka Tymianku 1 łyżeczka Estragonu 2-3 łyżki Musztardy francuskiej Pieprz biały mielony Sól morska w młynku
fit.pl
2011-05-10 00:00
Udostępnij
Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie
Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, estragonem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj tymianek, dopraw do smaku. Smacznego!