1/2 kg makaronu Lasagne 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki przyprawy do dań z jajek 750 g mrożonego szpinaku 350 g sera żółtego 2 łyżki przyprawy do dań kuchni włoskiej 3 jajka sól do smaku
fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Lasagne ze szpinakiem
Płaty lasagne ugotować na półtwardo. Szpinak rozmrozić na patelni, wbić jaja, dodać przyprawę do dań z jajek, sól do smaku i dokładnie wymieszać. Pomidory wymieszać z przyprawą do dań kuchni włoskiej. Naczynie żaroodporne wyłożyć makaronem, nałożyć szpinak, przełożyć warstwą makaronu, nałożyć pomidory, przełożyć makaronem i posypać startym serem żółtym. Całość zapiekać ok. 40 minut w temp. 200 stopni.