Proteinowy chlebek z suszonymi pomidorami
Składniki:
• 500 g twarogu
• 1 szklanka płatków owsianych
• po ½ szklanki siemienia lnianego, pestek słonecznika i dyni
• 4 jajka
• 1 łyżeczka soli
• szczypta pieprzu
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżka ulubionych ziół (np. zioła prowansalskie)
• ½ słoiczka Suszonych pomidorów w oleju z pieprzem marynowanym OLE!
Przygotowanie:
Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy resztę składników, doprawiamy i dokładnie mieszamy za pomocą łopatki.
Formujemy bochenek, który układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy w 190 stopniach przez godzinę i chlebek proteinowy gotowy!